Forum o metalu i rocku

http://forumometaluirocku.forumotion.com/index.htm
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Ritam Nereda

Go down 
AuthorMessage
.......METAL KING........

avatar

Number of posts : 575
Registration date : 2008-09-04

PostSubject: Ritam Nereda   Tue Oct 07, 2008 10:10 pm

Bend RITAM NEREDA radi od 1989. godine, mada ideja o rađanju benda datira iz 1987. godine kada je i snimljena prva pesma “Za Novi Sad” (postava Boban, Fritz, Pavke). Krajem 1989. se snimaju demo snimci (studio Barbaro Matrix) koje pod nazivom “Oi Ain’t Dead” objavljuje Predskazanje Tapes. Baš u to vreme bend kreće u koncertne aktivnosti i od samog početka ih prati gomila istomišljenika i fanova (Skins & Punx) koja članovima benda daje posebnu motivaciju. Tada je bend radio u postavi Boban- voice, guitar, PJ- drums, Ceta- bass, a posle par meseci u bend dolazi i Barbun- gitars.
Sredinom 1990. godine bend snima svoj prvi album prvenac “Nikog nema” u studiju Matrix. “Sve vreme smo održavali kontakte sa mnogobrojnim fanzinima i ljudima širom Evrope i celog sveta, slali snimke i otuda i zainteresovanost za rad grupe” kaze Boban, a samo posle dva meseca nemačka nezavisna izdavačka kuća “DIM records” izdaje album “Nikog nema”(LP,CD). Bend je dobio odlične recenzije i kritike,pa se ubrzo našao na listama stranih nezavisnih medija,a usledili su i pozivi za koncerte. Grupa je napravila prvo proboj u Evropi i svetu, pa tek onda u YU. Posle par meseci u YU se pojavila kaseta za Ghost house.
Krajem 1992. u bend dolazi sollo guitarist Ćomi i ubrzo se kreće sa snimanjem drugog albuma. “Breaking” (LP,CD) je snimljen 1993. za nemački Walzwerk records,a ovde ga je u kasetnom obliku objavio Music user. Slede pozivi za razne Punk-Rock festivale širom Evrope i samostalne koncerte po Nemačkoj,ali zbog rata i sankcija,članovi benda ne dobijaju vize. “Zbog objavljivanja albuma srpskog benda,naš izdavač je imao strašnih problema. Policija je oduzela komplet master snimke ,omote i zahtevala da se plati kazna zbog kršenja embarga,tako da na LP i CD-u postoji nalepnica UNICEF-a da deo dobiti ide za postradalu decu u ratu, dok smo mi trebali na ploči da napišemo da album “Breaking” nema nikakve veze sa ratom.” kazu RITAM NEREDA.
Tada umesto PJ-a u grupu dolazi Stavra i RITAM NEREDA pune dve godine svira po celoj YU, tako da je sledeći album “Pogo live” (Complete service-vlasništvo benda) produkt živih nastupa. “Mislimo da na albumu “Pogo live” ljudi osete onu našu pravu energiju,poruku i zato su uz nas.Pevamo o istini i to jako glasno.” izjavljuju RITAM NEREDA povodom objavljivanja albuma. Početkom 1996. godine postava se menja tako da Stavra i Ceta odlaze,a u bend se vraća PJ. Sprema se novi album, rade se video spotovi, koncerti ,a RITAM NEREDA ulaze u novosadski DUM DUM studio.
Album “Zvuci bola” se snima dosta dugo i u decembru 1996. objavljuje ga Nered Source (vlasništvo benda). Odmah nakon toga u bend dolazi Kića-bass guitar i kreće se na promociju albuma, ali zbog njihovog jasnog stava rad grupe je ignorisan od strane medija, a od strane raznih politickih struja, organizacija (???) okarakterisan kao krajnje radikalan, na svakom koraku napadan i zabranjivan. Posle izlaska albuma “Zvuci bola” bend je proglašen za drzavnog neprijatelja, iskorišćeno je ubistvo romskog deteta da se svim snagama navali na bend. Zabranjivani su koncerti, zabranjivana je istina. Posle toga RITAM NEREDA doživljava strahovitu medijsku blokadu koja traje dan danas i otežava normalan rad grupe ,ali to sve ne da nije slomilo bend, već ga je ojačalo i dalo mu veru u svoj put. Snimljeni su spotovi za pesme “Tudji glasovi” i “Vaš svet”, išlo se na promocije po Srbiji,a bend radi snimke u studiju “M”. Posle toga iz benda odlazi Barbun i bend radi ponovo kao četvorka.
Tokom 1998. RITAM NEREDA je reizdao svoje albume “Nikog nema”,”Breaking” i “Pogo live” (A records) u obliku digi packa i tim potezom sva svoja izdanja stavio na discove i kasete. U to vreme iz benda odlazi Kića ,a novi član je poznati novosadski bassaman Mire sa kojim bend počinje da radi novi materijal. RITAM NEREDA počinju probe novih pesama i već u novembru 1998. se rade demo snimci u Cesnjaku kod legende Vuje. Od snimljene tri pesme,dve idu na album kao bonus tracks.
Pocetkom 1999. bend dobija povoljan poziv za snimanje novog albuma u Austriji u studiju “Art Noise” u gradu Welsu. Snimanje novog albuma pod nazivom “999″ je počelo u martu pod vođstvom herr Bobana Milunovića i prekinuto je početkom bombardovanja kada se članovi grupe vracaju u zemlju. Narednih osam meseci se čeka na remastering (ATS studio) i izdavača.
U februaru 2000. prave se dogovori sa izdavačkom kućom Automatik records iz Beograda o izdavanju novog albuma “999″ i reizdanju starih albuma koji su rasprodati i piratizovani u međuvremenu.
Sredinom 2002 godine u prodaji se pojavljuje album “Exist To Resist”, najnovije Live izdanje benda. U 20 pesama sadržan je sav bes nakupljen tokom poslednjih 13 godina!
Krajem iste godine izašao je i album “Poriv” koji je doneo znatnu promenu u zvuku benda. Mnogi su ga kritikovali a sam bend nikada nije izveo uživo ni jednu numeru sa ovog albuma. Snimljen je spot za singl numeru “Odlaze” koji se emitovao po televizijskim stanicama.
Sve do septembra 2006. godine Ritam nereda nije izdao niti jedan album. Aktuelni album “IX” je izašao 2. oktobra 2006 za izdavačku kuću One Rekords iz Beograda. Prvi singl je numera “Hiljade” za koju urađen i spot u produkciji “Berar” iz Novog Sada. Bend je održao promocije novog albuma u Novom Sadu (2. mart 2007) i Beogradu (1. jun 2007). Ritam Nereda je 26. juna 2007. učestvovao na Tuborg grin festivalu u InđijaInđiji, a pored njih učestvovalli su i Edo Maajka, Kiril, Kasabijan (bend) i Red hot čili pepers.
Back to top Go down
View user profile
 
Ritam Nereda
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum o metalu i rocku  :: Volimo muziku ! :: Domaci Rock N Roll i METAL-
Jump to: